Warning: Creating default object from empty value in /data03/virt21513/domeenid/www.turundusproff.ee/htdocs/theme/orangewhite/config.php on line 9
MI: Blogid

Anu-Mall Naarits

RSS

Warning: Creating default object from empty value in /data03/virt21513/domeenid/www.turundusproff.ee/htdocs/lib/weblib.php on line 1518
Anu-Mall Naarits Pilt
Postitas: Anu-Mall Naarits - esmaspäev, 13 juuli 2009, 01:04
Kõigile maailmas

Suletud poed

Olen nüüd mõnda aega sõtnud ringi Lätis ja külastanud erinevaid kaubanduskeskusi. Nagu juuresolevalt pildilt näha saab, on paljud poed oma uksed lihtsalt sulgenud. Kurb, kuid samas hea võimalus õppimiseks.

Soovitan kõikidele neile, kellel nii buumi ajal kui ka peale seda on tulnud otsustada, missugusesse kaubanduskeskusesse ja kuhu kaubanduskeskuses oma pood avada, külastada keskusi, kus on palju suletud poode ning analüüsida, miks just need pinnad on suletud.

Loomulikult võib öelda, et paljud nendest rentnikest olid liiga optimistlikud ja uskusid liigselt oma olematu tuntusega kaubamärkidesse. Siiski, tõnäoliselt oleksid nad olnud "ellujääjate" hulgas, kui nad oleksid näinud tänast pilti ette ja saanud aru, missugused keskused on ostjatesõbralikud, kuidas keskused oma planeeringutega suunavad inimesi keskuses erinevate poodide juurde ja hoiavad selle erinevad piirkonnad klientide jaoks atraktiivsed.

Tõenäoliselt oleksid paljud kaubanduspindade rentnikest tänase tarkuse juures otsustanud ebaloogilise planeeringuga keskusi ja nn surnud tsoonides asuvaid pindu hoopis vältida.

Niisiis soovitan kõigil, kel endal plaani mõne kaubanduspinna arendamine kunagi tulevikus või uute kaubanduspindade valik, minna õppereisile Lätti. Usun, et ei ole paremat viisi teiste vigadest õppimiseks kui jalutada läbi pooltühjade rendipindadega kaubanduskeskusi.