Warning: Creating default object from empty value in /data03/virt21513/domeenid/www.turundusproff.ee/htdocs/theme/orangewhite/config.php on line 9
MI: Blogid

Anu-Mall Naarits

RSS

Warning: Creating default object from empty value in /data03/virt21513/domeenid/www.turundusproff.ee/htdocs/lib/weblib.php on line 1518
Anu-Mall Naarits Pilt
Postitas: Anu-Mall Naarits - neljapäev, 26 november 2009, 12:59
Kõigile maailmas

"Kuidas nad jaksavad nii palju uuendada?" tabasin end piimatoodete riiuli ees, kui järgmise uue Farmi kohupiimakreemi olin proovimiseks ostukorvi ladunud. Suve alguses, kui Farmi uue kujundusega toodetega turule tuli, siis tundus see lihtsalt üks põnev katsetus kriisiajal uuendada just nii, nagu kooliraamatud seda õpetavad. Ja just nii, nagu paljud ettevõtted, kus koos turundusinvesteeringute kärbetega on kadunud kogu uuendusjõud, seda ei tee.

Juba alguses pani mind imestama uudistoodete rohkus ning sellega koos ka võetud riskitase. Seda ootamatum on aasta lõpus tõdeda, et nende tempo pole veel raugenud.

Ja tulemused? Eesti traditsiooniliselt kiiresti uuendusi omaks võtva tarbija silmis on Farmi kasvatanud oma silmapaistvust ja saanud juurde jõudu piimatoodete riiulites. Mida vähem on teised uuendanud oma sortimenti, seda lihtsam on Farmil silma paista olnud. Lühikese ajaga on tõustud nn väikevenna staatusest suurte tegijate hulka.

Müügimahu kasv 43% võrreldes eelmise aasta kolmanda kvartaliga räägib enda eest, kuid kahjuks ei ole teada, kas uued tooted on siin pigem vedurid või rohkem testimiseks ja maineprojektiks.

Igal juhul loodan väga, et Farmi annab kinnituse: koolitarkust tasub uskuda.