Warning: Creating default object from empty value in /data03/virt21513/domeenid/www.turundusproff.ee/htdocs/theme/orangewhite/config.php on line 9
MI: Blogid

Anu-Mall Naarits

RSS

Warning: Creating default object from empty value in /data03/virt21513/domeenid/www.turundusproff.ee/htdocs/lib/weblib.php on line 1518
Anu-Mall Naarits Pilt
Postitas: Anu-Mall Naarits - teisipäev, 1 detsember 2009, 12:42
Kõigile maailmas

Kas 5% soodustuse saamine peab ikka nii keeruline olema? Kaks korda pidin  lugema, et Selveri -5% allahindluse kampaania sisust aru saada. Eks praegusel keerulisel ajal otsivad paljud uusi võimalusi põnevate kampaaniate tegemiseks, kuid siiski on elu näidanud, et mida lihtsam, seda paremini töötav kampaania.

Segadust tekitav Selveri kampaania on selline:

1. osta vähemalt 400 krooni eest, et saada 4 sooduskleebist -5%. Iga täiendav 100 krooni lisab ühe kleebise.

2. Partnerkaardi esitamine annab ühe lisakleepsu.

3. Kleebi kleepsud oma poolt valitud toote triipkoodi kõrvale.

4. Selle toote eest saad kassas -5%.

Selle kampaania  puhul on turundustiim püüdnud saavutada paljusid erinevaid  eesmärke: kasvatada keskmist ostu, müüa kallimaid tooteid, kasvatada kliendikaardi kasutamist, hoida marginaali. Mul on aga kartus, et viimase eesmärgi saavutamine tuleb neil selle kampaania põhjal kõige paremini välja.  Kuna kleepse jagatakse kassas, siis peavad kassapidajad masinlikkuseni selgitama kampaania reegleid minusugustele pika taipamisega klientidele, kellest paljud ainult mõnelt tootelt 5% soodustuse saamiseks tõenäoliselt ei viitsi ei süveneda ega ka kleepse kuhugi kleepima hakata.

Võrdluseks aga tahaksin esile tuua ERGO Kindlustuse kampaania, kus kaskokindlustusega saad liikluskindlustuse tasuta. Super lihtne lähenemine, mille puhul jääb vaid imestada, et nad varem sellise pakkumise peale ei tulnud!