Warning: Creating default object from empty value in /data03/virt21513/domeenid/www.turundusproff.ee/htdocs/theme/orangewhite/config.php on line 9
MI: Blogid

Anu-Mall Naarits

RSS

Warning: Creating default object from empty value in /data03/virt21513/domeenid/www.turundusproff.ee/htdocs/lib/weblib.php on line 1518
Anu-Mall Naarits Pilt
Postitas: Anu-Mall Naarits - esmaspäev, 28 detsember 2009, 10:32
Kõigile maailmas

Praeguses kinnisvaraturu madalseisus otsivad paljud omanikud oma pindadele rakendust ning nii tullakse kõikvõimalike viiside peale, kuidas oma tühjalt seisev maja või korter raha tegema panna. Esmapilgul tundub ju nutikas idee kasutada näiteks uusasumi tühi maja lasteaiaks piirkonnas, kus lasteaiajärjekorrad on aastatepikkused.

Mis võiks olla kellelgi selle vastu? Eelkõige aga lähinaabritest väikelastevanematel? Aga selle vastu on uskumatult palju: rikutakse rahu ja vaikust, sõidetakse veelgi auklikumaks niigi auklikud teed, pargitakse lähinaabrite aiatagused poriseks, tüüdatakse lasteaia otsimisega ja ekseldakse mööda asumit ja palju muud.

Lastehoiu omanik on enne, kui ta jõuab sisse kolimisele mõtlema hakata, saanud endale vaenlasi rohkem kui kogu senise elu jooksul kokku. Mida oleks võinud ta aga teisiti teha, et olukorda enda kasuks pöörata?

1. Alati tuleb meelde jätta, et me usume kõige rohkem esimest infot. See on tüüpiline kriisisituatsioonides, kus on teada, et esimesena oma info avaldanu võidab poolehoius. Sama lugu ka siin. Lasteaedadega keset elamurajoone on varemgi kohut käidud, mistõttu võiks iga potentsiaalne omanik seda ohtu endale teadvustada. Miks ei võtnud ta paari päeva, et läbi käia lähiümbruse paarkümmend maja ja inimestele oma plaane tutvustada? Peale seda oleks olnud psühholoogiliselt hulga raskem hulgakesi tema vastu välja astuda.

2. Inimesed kardavad tundmatut. Positiivsed argumendid, nagu võimalus uusasumi rahvast ühendada läbi laste ühes lasteaias käimise või eramaja hoovi rajatava lastemänguväljaku külalaste kasutusse andmise oleks kindlasti leidnud positiivset vastuvõttu ja vähendanud hirmu selle ees, et kümneid lapsi hakatakse kaugemalt „meie õuele mängima tooma“.

3. Tähelepanu teenuste pakkumisele! Sümpaatia võitmiseks ei oleks ju palju pakkuda lähinaabrite lastele omavalitsuse lasteaiakohaga võrdset tasu, mis pika lasteaiajärjekorraga vallas oleks suur argument. Kui veel lisada lähinaabritele nn tasuta ekspresslastehoid kuni tunniks ajaks päevas, siis hakkaks ka kõige negatiivsemate vanemate süda sulama.

Nii selle kui paljude muude sarnaste lugude puhul on oluline mõista, et lisaks turunduse tavalistele sihtgruppidele tuleb tähelepanu pöörata erinevatele huvigruppidele ning nende võimaliku vastasseisu ennetamine on väga oluline turunduslik väljakutse.